5 Jaar bloggen! ~* Feest & Giveaway (gesloten) *~


Hoera, vandaag bestaat mijn Blog precies 5 jaar! Eerst als By MiekK en nu natuurlijk als Sew Natural :-) Maar het is wel alweer 5 jaar dat Ik aan het bloggen ben! Reden dus voor een feestje, om jullie te bedanken voor alle lieve reacties en ook de leuke berichtjes per mail die ik altijd krijg. Een goede stimulans om nog lang door te gaan met Bloggen!

Wie jarig is trakteert, dus hier een leuke Giveaway voor jullie! 
Wat je kunt winnen? Een iPhone Hoesje NaaiPakket naar keuze!
Er zijn drie verschillende soort Pakketten waar je uit kunt kiezen:

In het Pakket is alles aanwezig om je eigen iPhone Hoesje te maken: de Stof, het Garen en de Fournituren. En ook het Naaipatroon, inclusief uitleg hoe je het Hoesje precies op maat kunt maken voor je eigen telefoon.

Wil je één van deze NaaiPakketten winnen? Laat dan hieronder je reactie achter met welke van de drie jij het mooiste vindt! Je kunt meedoen t/m donderdag 5 december, op die dag maak ik 's avonds de winnaar bekend. Veel succes!

Svp 1 reactie per persoon
Reageer je als anoniem? Laat dan ook je naam en mailadres achter, anders kan ik je niet bereiken

Naai-het-Zelf Pakketten



In de 'oude' By MiekK Shop stonden ze al en nu zijn ze terug van weggeweest! Op verzoek, maar ook omdat ik het zelf zo leuk vind om ze samen te stellen :-) 
De complete Naai-Pakketten om zelf je iPhone Hoesje of Haaknaalden Etui te naaien!

In de pakketten is alles aanwezig wat je nodig hebt voor je eigen Telefoon Hoesje of Haaknaalden Etui: genoeg Biokatoen stof in twee kleuren, de benodigde Fournituren waaronder een prachtig klosje Biokatoen Naaigaren en het Naaipatroon

De Pakketten zijn beschikbaar in verschillende kleuren combinaties, samengesteld met de eco stoffen uit de Webshop. Mooi verpakt, dus ook erg leuk om kado te geven!


Om de Pakketten compleet te maken zit er een uitgebreide naaibeschrijving op papier bij. Maar een Pakket bestellen zonder patroon-op-papier kan ook! Je krijgt het Patroon dan als PDF in je mailbox én je krijgt ook een eco-korting van € 1,50 op je Naaipakket!

In de Webshop vind je alle beschikbare Naaipakketten op een rijtje. En er staan nog meer verschillende soorten Naaipakketten op de planning, dus stay tuned :-)

Een Blok Per Maand: November Les 3



Hallo Quilters! Onze Quilt begint al aardig op te schieten! We hebben al een voorkant en een achterkant, tijd dus om de lagen op elkaar te gaan leggen. Vandaag maken we de 'Quilt Sandwich'

Stap-voor-stap
De laagjes van de Quilt moeten strak op elkaar komen te liggen, om bobbels en vouwen tijdens het doorstikken te voorkomen.
Leg als eerste de achterkant van de Quilt op de grond, met de goede kant van de stof naar beneden. Plak de stof aan de grond vast met schilderstape, waarbij je de stof zo strak mogelijk trekt. Begin in het midden van de zijkanten en werk naar de punten toe.

Hoe een Idee langzaam Vorm krijgt..

Laatst vroeg ik me af wat ik in 2014 eens zou gaan doen.. In 2012 naaide ik Elke Week een Tas, in 2013 naai ik een Quilt. Maar what's next?
Op Facebook kreeg ik een paar tips, waaronder het idee om elke maand een kledingstuk te naaien. En hoe langer ik erover nadacht, hoe leuker ik het vond! Kleding naaien doe ik zelf namelijk bijna nooit, op een simpel probeersel na zo af en toe ;-)


Ik naaide wel eens een paar rokjes, wat makkelijke broekjes voor de jongens en wat verkleedkleren. Maar het 'echte werk', daar heb ik eigenlijk nooit genoeg geduld voor gehad. Bij het idee van 20 patroondelen voor één kledingstuk haak ik al snel af. Maar wat zou het geweldig zijn om écht góed je eigen kleding te kunnen naaien!

Dus nu spookt het idee door mijn hoofd om in 2014 elke maand één kledingstuk te gaan naaien. Samen met jullie, of wie er mee wil doen. Ik vroeg op Facebook wát voor kleding je dan zou willen leren naaien en ik kreeg nogal uiteenlopende antwoorden. Van kinderkleding tot dameskleding, van jongenskleding tot grote-maten-kleding. Hoe ik deze Kleding Challenge vorm ga geven dat weet ik dus nog niet precies. 

Intussen verzamel ik op Pinterest alvast wat inspiratie en ideetjes. Leuk om te brainstormen! Wordt vervolgd!


Een Blok Per Maand: November Les 2




Hallo Quilters! Hoe gaat het met het in elkaar zetten van de Quilt? Vorige week naaiden we de bovenkant van de Quilt in elkaar: de QuiltTop.
Deze week maken we de achterkant. Voor de achterkant heb je een lap stof nodig die aan alle kanten 5 cm groter is dan je QuiltTop. In totaal is hij dus 10 cm langer en breder dan je QuiltTop. Je kunt gewoon een lap stof knippen, ik koos ervoor om er een strook van restjes stof tussen te zetten.

Stap-voor-stap
Snij restjes stof op maat, zodat ze allemaal even hoog zijn. De breedte maakt niks uit


Quilting Along...

November is alweer een week bezig en het jaar gaat niet meer zo heel lang duren. Terwijl ik mijn Quilt aan het afwerken ben pieker ik vast een beetje over het komende jaar..

Want het was toch wel heel leuk, dit Quilt Project! Elke maand een Blok, elke maand een andere techniek en zoveel leuke deelnemers en reacties!

En het eindresultaat natuurlijk :-) Bijna klaar is hij, mijn Quilt. Een heerlijke deken die de rest van mijn leven hier op de bank zal liggen, 
is de bedoeling

Dus ik mijmer een beetje, over het jaar dat komen gaat. Komt er weer een nieuw project? En zo ja, wat dan? Ik kreeg al vaak de vraag of ik nog zo'n QuiltCursus ga houden, maar ik weet het nog niet. Misschien wordt het wel weer wat heel anders..

Intussen is mijn Quilt nog lang niet doorgestikt, 
dus ik heb nog een beetje tijd
Om lekker verder te mijmeren ;)

Recycling: een Tas van een Broek

Dit weekend maakte ik eindelijk weer eens een Tas. Ik haalde de broek al weken geleden uit elkaar, maar hij bleef steeds maar liggen. En nu is de Tas eindelijk af!


Een Tas van een oude broek dus, wat ik altijd heel leuk vind om te maken. De tassen zien er altijd stoer uit, van stoere stof met de originele zakken nog op de buitenkant. En je kunt ze zo leuk combineren met een lief stofje voor de voering.

Deze Tas kreeg een bijpassende vlinder op de voorkant

En de oranje stof Aster Pumpkin aan de binnenkant

Met de lange hengsels kun je de Tas ook over je schouder hangen.

Deze Shopper is te vinden in de Webshop, waar ik weer een hoekje heb gereserveerd voor mijn eigen creaties. Nog een erg bescheiden hoekje op dit moment, maar ik hoop weer wat meer tijd te krijgen om lekker zelf achter de naaimachine te kruipen. Want dat is natuurlijk gewoon heerlijk om te doen :-)

Een Blok Per Maand - November Les 1




Hallo lieve Quilters! Het is eindelijk zover, de 9 blokken van de Quilt zijn af en we mogen hem in elkaar gaan zetten :-) Spannend!
Vandaag zetten we de QuiltTop in elkaar, dat is de bovenkant van de Quilt. 
Veel plezier!





Stap-voor-stap
Knip of snij eerst alle onderdelen voor de quilttop op maat. De 9 quiltblokken heb je al, de maten van de overige stroken en blokjes stof vind je in het PDF patroon.