Een Blok Per Maand: December Les 3Hallo lieve Quilters! Hoe gaat het met het doorstikken van jullie Quilt?
Vast nog niet klaar ;-)
Hier zie je hoe je een persoonlijk label aan je Quilt kunt toevoegen als je hem helemaal hebt doorgestikt. Doe dit voordat je de Bies er omheen naait. Op het label kun je bijvoorbeeld je naam zetten, de naam van de Quilt en de datum of het jaartal.

Stap-voor-stap
Neem een restje stof van ongeveer 20 x 20 cm en vouw het diagonaal dubbel. Zo wordt je label driehoekig, maar een vierkant of rechthoekig label maken kan natuurlijk ook!

Ik borduurde de letters met mijn naaimachine op de stof, met het Quiltvoetje nog in mijn naaimachine. Je zou de letters ook met de hand kunnen borduren, dat is wat netter. Of je maakt een label op de computer en print het uit op transfer papier, dat je daarna op de stof kunt strijken. Lees op de gebruiksaanwijzing van het transfer papier hoe dit precies moet.


Als je label klaar is leg je het in op de achterkant van de Quilt, in een van de hoeken. Speld het vast en naai de twee zijkanten aan de Quilt vast. Naai de diagonaal met de hand vast, met een onzichtbare steek. De Quilt is nu klaar om af te werken! Hoe je de Bies maakt en bevestigt lees je volgende week!

• Doe je mee met de QuiltCursus? Bestel het Stofpakket of PDF-beschrijving voor December bij Sew Natural!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!