Behind the Scenes - Soy FabricHet klinkt misschien een beetje raar.. Maar stoffen gemaakt van Soja, ze bestaan echt! En ze zijn nog heel duurzaam ook. 
Soja stoffen worden gemaakt van de eiwitten die overblijven in de soja voedsel-industrie. Van restafval dus, wat betekent dat de sojabonen niet speciaal voor stoffenproductie gekweekt worden. En is je kledingstuk versleten? Dat is hij ook nog gedeeltelijk biologisch afbreekbaar!
Productie van soja textiel
Nadat sojabonen zijn gebruikt in de voedselindustrie, blijven de peulen over. Door middel van destillatie worden de eiwitten uit deze peulen gehaald, waar vezels van gemaakt worden m.b.v. niet-toxische enzymen. Daarna wordt er stof van geweven. Deze soja stoffen bestaan uit soja vezels, gecombineerd met biokatoen.


Eigenschappen van Soja Stoffen
Soja stoffen voelen echt heel zacht en licht aan. Kleding gemaakt van soja stof valt soepel rond je lichaam, wat het dragen heel comfortabel maakt. De stoffen zijn erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid, ze zijn anti-bacterieel, goed vocht-absorberend en ook UV-bestendig.In de Shop
In de Webshop heb ik een aantal Soja Jersey stoffen in het assortiment. De stoffen zijn gemaakt van 58% sojavezels, 37% biokatoen en 5% elastan. De stoffen zijn heerlijk zacht en soepel!
Zwarte en Blauwgrijze Soja Jersey waren op en zijn deze week opnieuw binnengekomen en er zijn ook twee nieuwe kleuren toegevoegd: groen en donkerrood.
Ik zou er zo zelf mijn schaar in zetten, om een heerlijke jurk, een vestje of een legging van te maken!

5 opmerkingen:

  1. Wat goed klinkt dat! Ik ga snel eens kijken. Ik heb trouwens ook nog een lap liggen die van houtvezels is gemaakt als ik het goed heb... Ken je dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, mooie stoffen! Ook echt iets voor zoonlief met zijn gevoelige vel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt super! :-) 'k Ga het proberen te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!