Een Blok Per Maand: Februari Les 3


Hallo allemaal! Jullie zijn vast allemaal nog druk bezig met het rijgen van ruiten of het maken van kubussen. En dat is ook helemaal niet erg! De laatste 2 lessen van Februari zijn een stuk minder werk, dus het geeft niet als je een beetje achter loopt.
Deze week gaan we alle kubussen en halve kubussen aan elkaar naaien tot een lap van 35 x 35 cm.

Stap-voor-stap
Het aan elkaar naaien van de kubussen gaat op dezelfde manier als het aan elkaar naaien van de ruiten zoals ik dat vorige week uitlegde.

Naai eerst de kubussen van de onderste rij aan elkaar, dit zijn er vier. Zorg dat de kleuren van de kubussen overal hetzelfde liggen.

Naai vervolgens de tweede rij op de eerste rij: naai steeds één kubus in een inham van de rij eronder. Leg de kubus met de goede kant naar beneden netjes op de kubus schuin rechts eronder en naai één kant op elkaar (zie pijl).

Klap de kubus weer naar boven en vouw hem daarna met de goede kant naar beneden op de kubus links eronder. Naai ook de tweede kant van de kubus vast (zie pijl).

Naai zo steeds één voor één de kubussen op hun plek. Voor de andere kubussen op de 2e rij moet je  steeds drie kanten aan elkaar naaien. Dit kan door de kubus die je vast aan het naaien bent steeds een andere kant op te vouwen. 
Aan de linker en rechter kant van de 2e rij naai je een halve kubus vast, zodat de zijkanten recht komen te lopen.

De 3e rij bestaat weer uit vier kubussen, de 4e rij uit drie kubussen en twee halve kubussen en de laatste rij weer uit vier kubussen. Nu zijn al je kubussen op! Pers het geheel nog eens goed onder je strijkijzer.

Hier zie nog eens hoe de halve kubussen aan de zijkant van de lap recht lopen met de kubussen in de rij erboven en eronder:
Volgende week gaan we het blok afwerken en bijsnijden, zodat hij klaar is om verwerkt te worden in de Quilt.

• Doe je mee? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor Februari (en Januari) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

2 opmerkingen:

  1. Supermooi zeg!
    Ik spaar retro stofjes en wil daar eens een quilt van maken, dan weet ik al waar ik de online lessen vandaan ga halen!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!