Een blok per Maand: Maart Les 4Hoi lieve Quilters! Vandaag maken we het Maart Blok af! Het is niet veel werk meer, alleen nog de vier samengestelde vierkanten aan elkaar naaien. We hebben al een paar MaartBlokken voorbij zien komen die al af zijn, leuk!

Stap-voor-stap
We hebben vier van deze vierkanten gemaakt, controleer als eerste of ze allemaal 16 x 16 cm zijn. Zo niet, snij of knip ze dan nu even bij.

Leg de vier vierkanten voor je op tafel zoals ze straks aan elkaar moeten komen. Zorg ervoor dat de motieven allemaal op dezelfde manier liggen.
Naai eerst de twee bovenste vierkanten aan elkaar: leg ze met de goede kanten op elkaar, speld alle naadjes precies op elkaar en naai ze vast met een naad van 5mm. Strijk de naad open.
Doe hetzelfde met de twee onderste vierkanten.

Naai als laatste de twee lapjes die je nu hebt op elkaar. Leg ze met de goede kanten op elkaar en speld weer alle naadjes netjes op elkaar. Naai vast met een naad van 5 mm en strijk de naad open.

Je Maart Blok is nu klaar!
Pers hem nog eens goed plat en leg hem bij je andere blokken totdat we de Quilt in elkaar gaan zetten :-)
Goed gedaan!

Volgende week zaterdag even geen QuiltLes, in April beginnen we met het nieuwe Blok. Volgende week komt er weer een overzicht van alle Maart Blokken die al klaar zijn. Heb jij 'm af? Plaats dan een foto op Facebook om mail hem naar info@bymiekk.nl

• Doe je mee? Bestel alvast je Stofpakket of PDF-beschrijving voor April bij Sew Natural
• De StofPakketten en PDF's van de vorige maanden zijn daar ook nog steeds verkrijgbaar!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!