Een Blok Per Maand: September Les 2Hallo lieve Quilters! Hoe gaat het met het September Blok? Gelukkig is het buiten echt Quilt-weer ;-)
Vorige week knipten we de patroondelen en de stof, deze week naaien we de vierkanten in elkaar.

Stap-voor-stap
Vorige week heb je per vierkant de stukjes stof voor je uitgestald op tafel. We gaan eerst het middengedeelte van het vierkant in elkaar naaien. Leg de twee rechter lapjes met de goede kanten op elkaar en naai de rechter naad vast op 5mm van de zijkant.  Strijk de naad plat in de richting van de donkerste stof.

Leg het volgende stukje stof op het lapje en naai hem weer vast met een naad van 5mm, strijk de naad ook weer plat. Ga zo door tot alle zes de lapjes aan elkaar zitten.

En zo ziet de achterkant er dan uit:

Nu naaien we de binnenste punt van het vierkant vast aan het middelste gedeelte. Op het eerste gezicht denk je dat het nooit gaat passen! ;)

Vouw het stukje stof door midden en strijk er met je vinger even goed een vouw in. Speld deze vouw precies in het midden van het lapje van stroken, speld ook de zijkanten van het stukje stof aan de zijkanten van het lapje van stroken vast (goede kanten op elkaar). Verdeel de rest van de stof gelijkmatig.

Naai het stukje stof vast met een naad van 5mm. Trek de stof voorzichtig recht tijdens het naaien

Knip de naad bij met een kartelschaar, strijk de naad plat in de richting van de punt

Als laatste naai je de grote gebogen vorm aan je lapje vast. Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier.

Vouw het lapje door midden en strijk de vouw erin met je vinger. Speld deze vouw precies in het midden van het lapje, speld ook de zijkanten netjes op de zijkanten van het lapje (goede kanten op elkaar). Verdeel de rest van de stof gelijkmatig en naai de stoffen op elkaar met een naad van 5mm.

Knip de naad bij met de kartelschaar en strijk hem plat in de richting van de buitenste stof. Pers het vierkant nog eens goed plat.
Maak er zo nog 3! Volgende week maken we het September Blok af!

• Doe je mee met de QuiltCursus? Bestel het Stofpakket of PDF-beschrijving voor September in de ByMiekK Shop!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!