Soms is het Tijd voor Taart. En ik hou heel erg van bakken! En van eten ook trouwens ;)
Maar we proberen hier in huis ook nog steeds gezonder en suikervrijer te eten, wat het Bakken vaan Taart en Koek wel een beetje moeilijker maakt.. In het meeste gebak gaat toch een hoop suiker, en die suiker geeft het gebak ook een bepaalde structuur.
Gister bakte ik een Cheesecake, volgens dit recept dat ik vond via Pinterest. Ik paste de ingrediƫnten een beetje aan naar Nederlandse hoeveelheden. Dit is wat ik er allemaal in deed:
Bodem
240 gr amandelmeel, beetje zout, 2 eetlepels roomboter, 1 eetlepel vanille extract, 1 eetlepel water, 1 theelepel agavesiroop
Vulling
2 pakjes monchou (200 gr), 1 bakje zure room (125 ml), 1 eetlepel vanille extract, 2 eieren, 4 theelepels agavesiroop, sap van 1 citroen
Bovenop
Suikervrije aardbeienjam van Zonnatura
Mijn proefkonijnen waren enthousiast! Van mij had hij nog wel een beetje zoeter gemogen :-)
Vandaag hebben we nog een beetje feest, want we hebben nog een stuk taart over! Smullen!!
Mmmmm... dit ziet er lekker uit!! Hier proberen we ook wat suikervrijer (gezonder) te eten. En onlangs tip gekregen van kokosbloesemsuiker te gaan gebruiken! Natuurlijke traagwerkende suiker maar toch een vaste versie, geen stroop dus ideaal om taarten te gaan bakken ;) Ik probeer het binnenkort ook eens!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed! Kun je die suiker in dezelfde hoeveelheid gebruiken als 'gewone' suiker? Of is het minder zoet?
VerwijderenMmm, ziet er lekker uit, moet ik ook maar eens gaan maken.
BeantwoordenVerwijderenIk eet al geruime tijd suikervrij. Het is gewoon even wennen, op een gegeven moment vindt je dit ook zoet genoeg hoor ;). Palmsuiker is ook een fijne variant.
BeantwoordenVerwijderenKijk voor meer heerlijke bakrecepten eens op voedzo.nl of eetgoedvoeljegoed.com
Hmmm, ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHeb je al eens geprobeerd om met stevia te bakken?
Nee, jij wel? Is het een aanrader?
Verwijderen