Een Blok Per Maand - November Les 1
Hallo lieve Quilters! Het is eindelijk zover, de 9 blokken van de Quilt zijn af en we mogen hem in elkaar gaan zetten :-) Spannend!
Vandaag zetten we de QuiltTop in elkaar, dat is de bovenkant van de Quilt. 
Veel plezier!

Stap-voor-stap
Knip of snij eerst alle onderdelen voor de quilttop op maat. De 9 quiltblokken heb je al, de maten van de overige stroken en blokjes stof vind je in het PDF patroon.


Naai eerst de onderdelen van de horizontale rijen aan elkaar volgens het schema in het Patroon, je maakt in totaal 7 rijen.
Naai de blokjes en stroken aan elkaar met een naad van 5mm en strijk de naad op de achterkant open. Je maakt vier smalle banen stof van blokjes en stroken.

Naai ook de stroken en de quiltblokken aan elkaar vast met een naad van 5mm. Strijk de naden op de achterkant plat in de richting van de stroken.

In totaal maak je 3 van deze banen met quiltblokken

De 7 banen die je in totaal gemaakt hebt naai je aan elkaar. Speld de eerste  twee banen op elkaar, let er vooral op dat de naadjes precies op elkaar komen, en naai de naad met 5mm naadwaarde aan elkaar.

Strijk de naad op de achterkant plat, die ziet er dan zo uit:

Naai steeds de volgende baan stof aan je quilttop vast, strijk de naad steeds goed plat.

Als je alle 7 de stroken hebt gehad is je quilttop klaar! Leg hem even aan de kant, volgende week maken we de achterkant van de Quilt.

• Doe je mee met de QuiltCursus? Bestel het Stofpakket of PDF-beschrijving voor November bij Sew Natural!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!