Patroon: Easy Party ClutchIk maakte voor de feestdagen dit handige kleine tasje. Groot genoeg voor je telefoon, je sleutels en wat je allemaal nog meer nodig hebt voor een feestje.
Het is een leuk projectie om te maken: je neemt wat stoffen die bij je outfit passen, een half uurtje tijd en voilà, je hebt er weer een tasje bij! Zo makkelijk, je kunt er zelfs meerdere maken, eentje voor bij elke outfit ;-)

Voor wie er ook een (of meer) wil maken volgt hier het patroon en de tutorail!

Wat heb je nodig
- Stevige stof voor de buitenkant (Canvas Zwart)
- Katoen voor de voering (Moss Crimson)
- Bijpassend garen (Donkerroze)
- Lintje (6 cm) en knoop
- Naaimachine
- Strijkijzer en strijkplank


Stap voor Stap
Knip de stof voor de buitenkant en de voering volgens de maten van onderstaand patroon
Knip voor het polsbandje een stuk stof van 8 x 40 cmMaak het polsbandje:
Strijk het stukje stof van 8 x 40 cm in de lengte dubbel, strijk de zijkanten naar deze vouw toe en vouw alle lagen netjes op elkaar. Stik deze vier lagen stof op elkaar, vlak langs allebei de zijkanten. 

Leg de stof van de buitenkant voor je neer met de goede kant van de stof naar je toe. 
Leg het lintje dubbelgevouwen tot een lus op de bovenste punt (speld vast)
Leg het polsbandje dubbelgevouwen op de linkerkant van de stof, op 38 cm van de onderkant (speld vast)

Leg de stof van de voering met de goede kant naar beneden op de buitenstof. Naai de stofdelen op elkaar met een naad van 1 cm. Laat een stukje van ongeveer 7 cm open, halverwege de zijkant van de stof, tegenover het polsbandje.

Knip de hoeken van de stof schuin af. Keer de stof via de opening met de goede kant naar buiten en duw de hoeken goed naar buiten met bijvoorbeeld een breinaald. Strijk de stof en de naden goed plat.

Vouw de onderkant van het tasje dubbel, zodat het voorpand ongeveer 1 cm boven het polsbandje uitkomt. Naai het tasje in elkaar, van links onder (zie pijl) via de bovenkant naar rechts onder. Naai op 2 mm van de zijkant, je naait zo ook gelijk het keergat dicht.

Naai als laatste de knoop op de voorkant. Je kunt er ook voor kiezen om een sluiting te maken met klittenband, een drukkertje of een knoop en een knoopsgat.

Je tasje is nu klaar! Feesten maar!

Ps. Ik bedrukte mijn stof eerst met sterren, hoe je dat doet lees je HIER!

Heb je ook iets gemaakt met één van mijn Tutorials of Patronen? Zet dan een foto daarvan op de Sew Natural Facebook Pagina, of stuur een foto naar info@sewnatural.eu . Ik vind het leuk om jullie maaksels te zien!

3 opmerkingen:

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!