Sorbetto Top: Stof knippenHallo allemaal! Vandaag gaan we weer verder met de Sorbetto Top.
Gisteren hebben we het Patroon geknipt, vandaag gaan we het patroon overnemen op de stof en knippen we de stof uit.

 LEES VERDER >> 

16 opmerkingen:

 1. Goed, dan hebben we nog effe tijd om bij te benen tegen donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het ook al zo raar dat ze de patroondelen niet gelijk legden, maar eentje op de kop. Dat kan bij veel stoffen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, best onhandig! Maar bij dit patroon gelukkig goed te doen :)

   Verwijderen
 3. Ah, dan heb ik nog een dag om stap 1 en 2 uit te voeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn enthousiasme heb ik er zelfs twee geknipt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk bezig :) Misschien volg ik ooit nog eens.

  Bij het knippen van patroondelen aan de stofvouw leg ik de vouw eigenlijk zelden in het midden van de stof. Ik kijk naar de breedte van het patroondeel en maak precies een stof vouw zodat het patroon op de stof past en dus langs de kant van de stof ligt. Zo hou je veel meer bruikbare stof over of passen je delen soms zelfs nog naast elkaar door twee vouwen te maken. Economischer dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe printer moet nog worden aangesloten. Momenteel heb ik toch niet zo veel tijd. Ik haal later wel in, na al je uitleg kan ik er ineens aan doorwerken, vind ik ook wel handig. Http://wollebolbyeefje.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke kleren zeg en goede informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi, ik heb net het patroon uitgeprint! Heb nog wel een vraagje, heb jij aan de onderkant van het patroon een paar cm extra aangeknipt voor de zoom? Op de foto is de stof langer dan het patroondeel, of was het een actiefoto en ging je nog verder knippen? ;-)

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, heb je gelijk in! Ik maakte hem voor de zekerheid nog even 2 cm langer (maar dat hoeft eigenlijk niet)

   Verwijderen
  2. Aangezien ik ook langer ben dan gemiddeld, 1,80, ben ik dol op extra lengte ;-)
   Via google afbeeldingen zag ik de top ook met een mouwtje, dat is ook leuk, maar staat niet in het patroon, weet jij daar meer van?

   Verwijderen
 9. Nou, ook ik heb het patroon geprint en geknipt. Kan wel wat tops gebruiken, dus ben benieuwd hoe deze valt. Overigens heb ik het patroon met 4 cm verlengt ook al ben ik wat kleiner (1.64). Ik houd gewoon niet van (te) korte tops. Ik heb hiervoor gewoon het achterpand in lengte opgemeten en de meetlat langs mijn rug gehouden. Dan zie je vrij snel of de lengte oké is.

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb gisteravond de het patroon geplakt en de stof geknipt, ben dus weer bij! Net als Multivroon maak ik vaak zelf een stofvouw uit het midden om economischer met de stof om te gaan. Nu konden voor- en achterpand naast elkaar uit een stof van 150 cm breed! Merktekens probeer ik meestal met een uitstulpingen uit te knippen ipv inknippen, dan voorkom ik dat ik per ongeluk te ver inknip...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!