Een Blok Per Maand: Februari Les 4Vandaag alweer de laatste Les van het Februari Blok! We gaan het blok dat je vorige week in elkaar naaide afwerken en bijsnijden, zodat het helemaal klaar is om straks in de Quilt te verwerken. Met deze les ben je waarschijnlijk binnen een uurtje klaar, dus als je nog achter liep met de vorige lessen heb je nog tijd zat om dat in te halen!

Stap-voor-stap
Als eerst haal je alle rijgdraden weg die je had genaaid om de papiertjes vast te zetten. Dat doe je met het tornmesje uit het StofPakket:
Schuif het scherpe puntje van het tornmesje onder het rijgdraad, op de plaatsen waar je twee steekjes op elkaar hebt genaaid. Snij die steekjes voorzichtig door en trek de rijgdraden uit de stof. Wees voorzichtig dat je de stiksels waarmee de ruiten aan elkaar zitten niet kapot maakt!
Laat de papiertjes nog wel in de ruiten zitten. De papiertjes van de halve ruiten vallen er waarschijnlijk vanzelf uit, dat is niet erg.

Leg het Blok met de achterkant naar je toe. Teken met potlood en (quilt)liniaal een vierkant van 30 x 30 cm op de achterkant. Op het papier ruiten kun je heel gemakkelijk tekenen. 

Rijg met naald en draad precies over je getekende vierkant heen, zo fixeer je de vormen in het vierkant.

De overtollige stof van het blok snij of knip je weg. Snij of knip je blok bij tot een afmeting van 31 x 31 cm, overal op 1/2 cm van je rijgdraad dus. De rijgdraad laat je nog even zitten tot we het blok gaan verwerken.

Je blok is nu klaar! Leg hem bij je Januari Blok en bewonder je werk :-)
Volgende week beginnen we met het Maart-Blok!

• Doe je mee? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor Februari (en Januari) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

4 opmerkingen:

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!