Een Blok Per Maand: Juni Les 2Goedemorgen lieve Quilters! Hoe gaat het met het Juni Blok? Hebben jullie de twee 'klassieke Log Cabin' vierkanten al af?
Vandaag gaan we verder met een andere Log Cabin variant: de Kwart Log Cabin. Deze worden gemaakt met dezelfde techniek als de Klassieke Log Cabin, maar dan met een hoekpunt als 'haard' waar de stroken omheen worden genaaid.

Stap-voor-stap
Snij of knip als eerste weer alle stroken op maat, volgens de maten van het PDF Patroon. Je hebt 5 verschillende stoffen nodig, combineer ze naar eigen inzicht! Leg de stroken op volgorde volgens de nummers in het patroon, van klein naar groot.


Naai de stroken aan elkaar volgens deze volgorde. Neem lapje 1 en 2, leg ze met de goede kanten op elkaar en naai ze vast met een naad van 5mm. Strijk de naad op de achterkant plat.

Draai het lapje om (met de goede kant naar je toe), met lapje nr.1 aan de rechter kant en leg strook nr.3 er met de goede kant naar beneden bovenop. Naai de naad aan de onderkant en strijk de naad aan de achterkant plat.

Naai nu steeds het volgende lapje aan de linker zijkant, dan aan de onderkant, dan weer aan de linker zijkant, etc.


Ga door tot je alle 9 de stroken hebt gehad. Het vierkant is nu 16 x 16 cm groot. 

Maak zo ook nog een 2e vierkant! Met andere stoffen combinatie kan natuurlijk ook.

Volgende week maken we het Juni Blok af!

• Doe je mee met de QuiltCursus? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor Juni (en de vorige maanden) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!