Een Blok Per Maand: April Les 3Hallo Quilters! Hoe gaat het met de Vlaggen Blokken en de Kroon Blokken? Alles al af? Dan gaan we ze vandaag afwerken en aan elkaar naaien tot het April-Blok!

Stap-voor-stap
Als eerste gaan we alle stukjes stof van de vier Lapjes die we gemaakt hebben verankeren door er een vierkant omheen te naaien. Draai de Lapjes om, je ziet een streepjeslijn om het figuur heen staan. Naai een vierkant op ongeveer 2mm binnen deze streepjeslijn. Doe dit voor allevier de Lapjes. 
Nu kun je voorzichtig het papier los scheuren! Door de gaatjes die je naald in het papier heeft gemaakt gaat dat heel makkelijk.Snij of knip de Lapjes op maat tot vierkanten van 16 x 16 cm. Doe dit gelijkmatig, op een paar mm buiten het gestikte vierkant.

Doe dit voor zowel de Kroon- als de Vlaggen-Blokken

Leg de vier vierkanten voor je op tafel zoals ze aan elkaar moeten komen.

Leg de bovenste twee vierkanten met de goede kant op elkaar (speld eventueel vast) en naai een naad van 5mm. Doe hetzelfde voor de onderste twee vierkanten. Strijk de naden open.

Leg deze twee lapjes met de goede kanten op elkaar, speld vast en naai weer een naad van 5mm. Strijk de naad open en pers je Blok goed plat onder je strijkijzer.

Naai als laatste de kraaltjes op de kronen (heb ik nog even niet gedaan)
Het April-Blok is klaar! Feestelijk hè?! ;-)
Leg hem nog even opzij bij je vorige Blokken.

Volgende week geen nieuwe QuiltLes, je hebt dus nog een weekje over om je Blok af te maken!

Volgende week wél een Bonus Les, ook leuk voor iedereen die niet met de QuiltCursus meedoet: we gaan pannenlappen maken van de Kroon- en Vlaggen-Blokken. Een kroon-pannenlap en een vlaggen-pannenlap dus! Wil je meedoen? bestel dan gauw het PDF Patroon of het StofPakket (incl Patroon) van dit blok bij Sew Natural! En haal ook wat tussenvulling en biaisband in huis.
(De pannenlappen kunnen trouwens ook gemaakt worden met de patronen van de blokken van vorige maanden)

• Doe je mee met de QuiltCursus? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor April (en de vorige maanden) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat je nou juist op dit bericht nog geen enkele reactie hebt. Ik reageer normaal nooit, maar nu dus wel, met mijn complimenten voor dit originele en gezellig uitziende blok! -- Geertje

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!