Een Blok Per Maand: April Les 2Hallo lieve Quilters! Hebben jullie de twee Blokken met Vlaggetjes al af? Dan gaan we nu verder met de twee Kroon Blokken!

Stap-voor-stap
Print de patronen met het Kroon Blok 2x uit en knip de stukjes stof zoals aangegeven in je PDF-Patroon. Je kunt twee soorten kroon maken: een 'mannenkroon' als je de stoffen knipt zoals aangegeven op te tekening hier beneden, of een 'vrouwenkroon' als je stukken 2 en 3 ook uit dezelfde stof knipt. In het StofPakket zit een stukje ribfluweel, dat in principe voor de Kronen bestemd is.
Knip de stukken stof heel ruim uit, dat maakt het makkelijker! (Ik deed dat niet en moest regelmatig een scheef genaaid stukje weer losmaken ;-) )Leg de stukjes stof op volgorde van nummer, zo heb je ze ook nodig. Speld stofje nr 1 op de achterkant van het papier (de lege kant), precies achter vakje nr 1. Kijk even tegen het licht of het stofje vakje nr 1 helemaal bedekt en minimaal 5 mm aan alle kanten uitsteekt.

Speld nu stofje nr 2 op het 1e stukje stof, met de goede kant van de stof naar beneden. Zorg dat stukje stof nr 2 de lijn tussen vakje 1 en 2 met 5mm overlapt. Als je het papier tegen het licht houdt zie je dat beter! 

Draai het papier om en naai over de lijn tussen vakjes 1 en 2. Hecht de draad aan het begin en eind van je stiksel door een keertje op en neer te naaien.

Zo ziet de voorkant er dan uit

Strijk het stukje stof goed plat en knip de naad bij tot 5mm

Ga nu verder met stukje stof nr 3. Speld het op zijn plaats, goede kant van de stof naar beneden en met minimaal 5mm overlap. Draai het papier om en naai de lijn tussen vakjes 1 & 2 en vakje 3.

Strijk het stukje stof plat en knip de naad bij.

En zo ga je verder met stofjes nr 4, 5, etc.

Tot al je stukjes stof op zijn!

Maak op deze manier twee kronen en leg ze nog even aan de kant tot volgende week. Dan gaan we de vier blokken afwerken en aan elkaar naaien tot het April Blok!

• Doe je mee met de QuiltCursus? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor April (en de vorige maanden) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je een mannenkroon en vrouwenkroon versie hebt om uit te kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!