DIY: Jeans Applicaties maken


Heb je een (stuk van een) oude jeans over? Waar je een tas van gemaakt hebt, of een rok, of die gewoon te versleten is om nog te dragen? Gebruik dan een stuk van die oude jeans om Jeans Applicaties van te maken!

Strijk en naai de Jeans Applicatie op een tas of kledingstuk, als versiering of om bijvoorbeeld een gaatje mee te dichten. Twee keer hergebruik in één klap! ;-)Lees verder op ByMiekK Blog >>

27 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend idee! Heb altijd het probleem dat mijn broekzakken vanachter stuk gaan (hoe zou dat toch komen hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal leuk ! Ik ben inmiddels zeer bedreven geraakt in het oplappen van de jeans van mijn zoon. Ik gebruik daar inderdaad zijn oude spijkerbroeken voor. Heb ook al eens een achterzak in z'n geheel op de knie gestikt, meteen een stevige knie haha! Mijn jongen loopt natuurlijk niet meer met hartjes en sterretjes op z'n broek, dat kan natuurlijk echt niet als je al bijna 10 bent ;-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee! Door jouw blog ben ik erg bezig met het recyclen van kledingstukken en dit idee is geweldig! Kleine vraag: waarom stik je de stof ook nog eerst vast op de vliesofix? Is dit echt nodig voor stevigheid of is dat omdat het mooi staat?
  Bedankt voor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, weer eentje om te onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo simpel en leuk bedacht! het lastige van peuterbroekjes vind ik altijd dat ik niet met de naaimachine in de broekspijp kan komen. Heb je daar nog een handige tip voor? Behalve dan met de hand naaien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak de zijnaad altijd open, zodat ik erbij kan. Hier staat er ook een stukje over: http://bymiek.blogspot.nl/2012/04/knielappen-maken.html

   Verwijderen
  2. Wat een simpel en toch briljant idee, dat gaat het leven een stuk makkelijker maken.. Bedankt!

   Verwijderen
 6. Leuk idee! Vliesofix is dat iets dat aan beide kanten kleeft?
  Groetjes (stikplezier)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn zus vindt dit vast super met een zoon die altijd op zijn knietjes sliert ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lief da je dit met ons deeld.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk! Bedankt voor de tutorial.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed plan. Restjes stof, en een lap vliesofix heb ik genoeg. Nu op jacht naar iets om te versieren dan wel op te lappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super, dank je voor deze uitleg!! Komt precies op 't goede moment, er ligt hier een broek met een gat klaar. En ik moest ook een beetje lachen (om mezelf) want ik heb laatst voor het eerst vliesofix gebruikt en begreep niet waarom het niet plakte en het papier bleef knisperen, haha dat moet er dus af (beter lezen de volgende keer dat ik iets nieuws probeer!). Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeoeoeh goed idee! Gek he, dat je het eerst even moet ZIEN bij een ander....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk! Heb vorig weekend net mijn eerste naaimachine gekocht. :-) Recht stikken lukt nog niet echt, maar ik hou het in mijn gedachten om zeker eens te maken later. :-) Als je er achteraan een lintje aan vastmaak kan je zo'n stukje jeans ook als een leuke bladwijzer gebruiken. :-)
  Ik heb trouwens als eerste naaiprojectje jouw speldenkussentje gemaakt. Ik zal het binnenkort posten op mij blog nuniya.blogspot.be ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En hier is mijn speldenkussentje ;-) http://nuniya.blogspot.be/2013/05/first-try_16.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ook ik doe dit altijd maar dan met de hand.
  Hoe krijg ik (domme vraag?) dit met de naaimachine gedaan, zo'n smal broekspijpje en dan draaien lukt niet?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak altijd één zijnaad van elke broekspijp open, naai de applicatie erop en naai dan de broekspijpen weer dicht. Zo lukt het makkelijk!

   Verwijderen
 16. deze ga ik onthouden tegen dat mijn zoon ouder is :-) m'n dochters hun broekkousen zigzag ik trg dicht maar met een jeans wordt dat nogal moeilijk ;-) thx voor alweer de supertip!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!