Een Blok Per Maand: Mei Les 3Hallo Quilters! Hoe gaat het met het Mei Blok? Vandaag maken we alweer het laatste vierkant van dit Blok, met weer hetzelfde lapje van stroken als basis. Maar toch wordt het weer een heel ander vierkant!

Maak een lapje van stroken, zoals beschreven in Mei Les 1


Snij het lapje in de lengte in twee gelijke delen en leg de 2 halve lapjes precies op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Leg je quiltliniaal op de lapjes als volgt: 
- Leg de rand van de liniaal op de linker onder hoek van de lapjes
- Zorg dat de lijn die '60 graden' aangeeft evenwijdig loopt aan de onderkant van de stof
- Snij nu de lapjes door. Je snijdt dus door beide lagen tegelijk.

Laat de lapjes liggen en verschuif de liniaal 5 cm naar boven. De '5 cm' streep van de liniaal ligt precies op de plek waar je net de lapjes doorsneed. Snij nu de lapjes weer door. Doe dit ook op 5 cm onder het 1e snijvlak.

Haal de lapjes nu van elkaar af en leg ze voor je op tafel met de goede kant naar boven. Rangschik ze zo dat je een zigzag patroon ziet ontstaan.

Naai de stroken een voor een op elkaar, met een naad van 5mm. Zorg dat de naadjes van de stroken allemaal netjes op elkaar liggen.

Strijk de naden op de achterkant open.

Snij de boven- en onderkant eraf zodat het lapje ook 16 cm hoog is. Snij ook de zijkanten bij tot 16 cm. Zo heb je het laatste vierkant van het MeiBlok:

Volgende week maken we het MeiBlok af!

• Doe je mee met de QuiltCursus? Stofpakketten of PDF-beschrijving voor Mei (en de vorige maanden) zijn te bestellen bij Sew Natural
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

1 opmerking:

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!