Een Blok Per Maand: November Les 3Hallo Quilters! Onze Quilt begint al aardig op te schieten! We hebben al een voorkant en een achterkant, tijd dus om de lagen op elkaar te gaan leggen. Vandaag maken we de 'Quilt Sandwich'

Stap-voor-stap
De laagjes van de Quilt moeten strak op elkaar komen te liggen, om bobbels en vouwen tijdens het doorstikken te voorkomen.
Leg als eerste de achterkant van de Quilt op de grond, met de goede kant van de stof naar beneden. Plak de stof aan de grond vast met schilderstape, waarbij je de stof zo strak mogelijk trekt. Begin in het midden van de zijkanten en werk naar de punten toe.Leg nu de QuiltVoering op de stof. Zorg dat de voering aan alle kanten minstens 2,5 cm groter is dan de QuiltTop. Strijk de Voering goed plat met je handen. van de binnenkant naar de buitenkant toe.

Leg nu de QuiltTop op de voering, netjes in het midden en strijk deze ook helemaal plat met je handen, van binnen  naar buiten.

Deze drie lagen naar we tijdelijk op elkaar bevestigen. Dit kan met veiligheidsspelden of met rijggaren. Werk vanuit het midden van de Quilt naar buiten toe en speld of rijg de drie lagen op regelmatige afstanden aan elkaar vast.

Ga door tot je in de punten van de Quilt bent aangekomen. De lagen zitten nu goed aan elkaar vast en de Quilt is klaar om door te stikken en af te werken! Haal de schilderstape voorzichtig los, het doorstikken en afwerken gaan we doen in december :-)

• Doe je mee met de QuiltCursus? Bestel het Stofpakket of PDF-beschrijving voor November bij Sew Natural!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!