DIY Bloemen Broche


Dit weekend organiseerde Little Green Dress weer een Kledingruil Evenement. Een gezellige middag, waarop je kleding van jezelf kunt ruilen met kleding van andere dames. Een duurzame en leuke manier om je garderobe weer eens op te frissen!
Maartje van Little Green Dress vroeg mij of ik wat leuke Goodies had voor in de Goodiebags. Ik stelde wat DIY-Pakketjes samen, om met restjes stof uit de Webshop een leuke BloemenBroche te maken. Zo kunnen de dames gelijk hun nieuwe outfit nog wat extra opfleuren!
Ook zo'n BloemenBroche maken met restjes stof? Zo doe je dat:

Wat heb je nodig
• Restjes stof
• Een knoop (niet te klein)
• Schaar, naald & draad
• Een broche-speldje


Stap-voor-stap
Knip twee cirkels van je stoffen: een met een doorsnede van 12 cm en een van 9 cm doorsnede. Rijg een draad op ongeveer 5mm van de zijkant, helemaal rondom elke cirkel.


Als je helemaal rond bent, trek je de draad aan (hou het andere uiteinde van de draad vast als je eraan trekt!). De zijkant van de cirkels trek je zo naar binnen. Verdeel de plooitjes gelijkmatig en leg een knoopje in de draadjes.


Leg de kleine cirkel op de grote, haal de draad van de grote cirkel door de kleine cirkel heen zodat allebei de draadeinden aan de bovenkant zitten. Rijg nu die twee draden allebei door je naald en naai de knoop bovenop de kleine cirkel. Zorg dat je de stofrandjes helemaal bedekt met de knoop.


Als de knoop goed vast zit, steek je de naald door de bloem heen naar de achterkant. Met dezelfde draden naai je nu het broche-speldje vast. Leg een knoopje in de draden en werk ze weg. Doe eventueel een beetje textiellijm op het knoopje voor extra stevigheid.


Je Bloemen-Broche is nu klaar! Snel en makkelijk een leuke Bloem van je stofrestjes.
Ben je bij de Kledingruil geweest vandaag, dan heb je misschien wel één van deze Pakketjes mee naar huis genomen. Veel plezier ermee!
En anders kun je nu lekker aan de slag met je eigen stofrestjes :-)

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk en makkelijk. Gelukkig heb ik nog heel veel mooie stofrestjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga er ook zo maken,bedankt voor de fijne uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!