Clothes Sewing Challenge #8Hallo allemaal!
Hier is het achtste kledingstuk dat ik maakte voor mijn Kleding Challenge. Deze keer maakte ik een Tuniek. Nouja, dit is eigenlijk alleen nog maar de test-versie. En dat ging weer met vallen en opstaan. De uiteindelijke versie kan nog wel wat verbeteringen gebruiken!

Maar het is een heel draagbaar kledingstuk geworden gelukkig (al is het wel een beetje worstelen met aan- en uittrekken ;-) )
Ik gebruikte het patroon van het T-Shirt dat ik laatst maakte als basis voor deze Tuniek. Ik verdeelde het voor- en achterpand in twee delen en maakte de patroondelen wat breder. Als stof gebruikte ik een gordijn dat ik ooit bij de kringloop vond. Het was net wat te weinig stof, dus mijn Tuniek heeft driekwart mouwen gekregen!


De bovenkant van het voor- en achterpand kregen een beleg van stippenstof, zo is de hals gelijk netjes afgewerkt. De bovenkant van het achterpand kreeg de stippenstof ook aan de buitenkant. De twee stoffen lagen toevallig naast elkaar op de restjes-stapel en ik vond ze heel leuk bij elkaar passen!


Bij het aanpassen van het t-shirt patroon naar een tuniek patroon was ik even vergeten om wat extra ruimte voor mijn heupomtrek erbij te tekenen. De tuniek zat in eerste instantie dus wat te strak rond mijn heupen! En vandaar een inzetstukje van stippenstof aan allebei de zijkanten.. Of ik kan natuurlijk ook gewoon zeggen dat dat zo hoort ;-)


Al met al ben ik heel tevreden over het resultaat! Volgende keer maak ik de panden nog net even wat breder om de Tuniek beter aan en uit te kunnen doen. Maar niet al te breed, want dan wordt het weer een soort tent. En misschien maak ik hem ook iets langer, zodat het echt een Tuniek is en niet gewoon een Bloesje. 

Hier zie je nog even een detail van de achterkant, met de stippenstof en een blauw bandje als contrast.

Ik ga proberen om het patroon en de beschrijving uit te schrijven, maar het was zo'n experiment van mij dat ik nog niet zeker weet of dit gaat lukken!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

In 2014 ga ik een uitdaging aan: elke maand een nieuw kledingstuk ontwerpen, tekenen naar mijn eigen maat en in elkaar naaien.
Doe je mee? Van elk kledingstuk maak ik een werkbeschrijving die beschikbaar komt in Sew Natural Webshop.
Je leest er alles over op deze Blog, of je kunt je inschrijven voor de Nieuwsbrief!

8 opmerkingen:

 1. Heel knap zo'n eigen ontwerp!
  De achterkant met de 2 stofjes is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geworden, zelfs met een kringloop lapje is ie goed. Tricot is rekbaar en dan gaat je tuniek veel gemakkelijker aan en uit ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je hulp nodig hebt met de beschrijving of iemand nodig hebt om je beschrijving na te lezen dan wil ik je wel helpen hoor! Laat het me maar weten. Mvgr. Linda, www.anydress.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De stippen op het rugpand zijn leuk geworden! Benieuwd naar de langere versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch leuk geworden, ook al is het een proefpatroon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij is dit reeds goedgekeurd, echt waar !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar dienen proefexemplaren voor,om bij te leren,om te veranderen aan het model,hé!Tof gedaan die stoffencombinatie,zou ik zelf niet op gekomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het heel mooi. Leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!