Een Blok Per Maand: Oktober Les 2Hallo Quilters! Vandaag gaan we verder met het Oktober Blok! Vorige week maakten we de basis van de Cathedral Window, nu gaan we de raampjes opvullen met stof.

In het StofPakket zitten drie lapjes gekleurd katoen. Je kunt alleen deze drie gebruiken, of ook nog wat restjes stof van de vorige Blokken erbij gebruiken zoals ik doe.
Let op: snij of knip eerst van de effen stof de randen van het Blok uit, zoals beschreven in het Patroon!

Stap-voor-stap
Snij of knip van je gekleurde lapjes katoen vierkantjes van 5 x 5 cm. Je hebt in totaal 12 van deze kleine lapjes nodig.
Als je naar de structuur van de ondergrond kijkt, zie je dat die bestaat uit 12 'ruiten'. In elk van deze ruiten gaan we een lapje stof naaien, als volgt:

Speld een lapje stof op de 1e ruitVouw de randjes van de ruit over je gekleurde lapje stof heen, de randjes lopen hierbij een beetje rond. Naai de randjes vast over alle kanten van het gekleurde lapje. Begin in één hoekpunt, vouw het randje over een zijkant van het gekleurde stofje heen en naai van hoekpunt tot hoekpunt, vlak langs de zijkant van het omgevouwen randje. Hecht de draad vast als je helemaal rond bent, door een paar steken voor- en achteruit te naaien.

Als je eerste vierkantje vast zit, ga je verder met de volgende. Speld en naai op dezelfde manier de 12 lapjes stof in de ruiten vast.

Dat ziet er dan zo uit:

De zijkanten van het vierkant werken we op dezelfde manier af, door de randjes van de driehoeken van de ondergrond stof om te vouwen en vast te naaien. Dit doen we zonder lapjes stof er onder. 

Begin op een hoek van het vierkant, vouw het randje stof van de driehoek dubbel en naai hem vast. Als je bij een hoek komt, ga je verder met het randje ernaast, tot je helemaal rond bent.

Je Cathedral Window Vierkant is nu klaar!
Volgende week maken we het Oktober Blok af :-)


• Doe je mee met de QuiltCursus? Bestel het Stofpakket of PDF-beschrijving voor Oktober bij Sew Natural!
• Volg alles rondom de QuiltCursus op onze Facebook Pagina

2 opmerkingen:

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!