Recycled EnvelopesAls verkoopster van biokatoen en andere ecologisch geproduceerde stoffen kun je wel bedenken dan ik de planeet en het milieu heel belangrijk vind!

Dus naast het kiezen van zo clean mogelijke stoffen en materialen probeer ik ook achter de schermen zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Zo draaien de laptop, naaimachine en wasmachine op groene stroom en zit ik vaak te werken met een dik vest aan in plaats van de verwarming. En voor mijn zelfgemaakte producten gebruik ik voor een groot deel gerecycled textiel. Ook de post verzend ik op een zo duurzaam mogelijke manier!
De bestellingen verstuur ik zo veel mogelijk in recyclebare verpakkingen, en dan het liefst ook van gerecycled materiaal. Dozen die ik zelf ontvang gebruik ik bijvoorbeeld vaak om zelf pakketten in te versturen. Ik hoop ook altijd dat mijn klanten ook begaan zijn met de planeet en de verpakkingen van hun stoffen hergebruiken of anders op zijn minst het afval scheiden: papier bij het oud papier, plastic (uit bijvoorbeeld bubbelenveloppen) bij het plastic afval. Dat doe ik zelf ook als ik post krijg!

Laatst bedacht ik dat ik ook wel zelf enveloppen kon maken van de lege rollen karton die overblijven van stoffen die op zijn. Ik had daar inmiddels al een hele lading van verzameld! Ik sneed de rollen karton in tweeën en knipte het uiteinde in de vorm van een 'flapje' om de envelop dicht te kunnen doen.

En voilà: een unieke, bijzondere én gerecyclede envelop!
* mag hergebruikt worden, of anders in de oud-papier-mand * ;-)

9 opmerkingen:

 1. Goed idee om je enveloppen zelf te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probeer ook doosjes etc nog een keer te gebruiken om iets te versturen.
  Je enveloppen zijn goed gelukt, zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik maak vaak gebruik van geryclede (raar woord zo ;-) enveloppen. Ik gebruik daar meestal oude bladmuziek voor die ik toch niet meer gebruik. Het staat nog leuk ook en wie weet zingt de postbode dan een wijsje ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inspirerend!
  Ik naaide wel enveloppen van een oude poster, of van mooie bladzijden uit tijdschriften. (Wel een naald voor dat doel opofferen en apart houden)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim bekeken om daar enveloppen van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee. En nu maar hopen dat je veel bestellingen krijgt,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Good idea to Recycled Envelopes.Using this idea multiple material can be used to making the envelopes

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen. Bedankt voor je bericht!